Higiene betekizunak

Ustiategietan pentsuen kutsadura-arriskuaren maila ahalik eta txikiena izan dadin, pentsuen higieneari buruzko 183/2005 Araudiko III. Eranskinean jasotako jardunbide egokiak bete behar dira:

  • Erregistratutako eta/edo baimendutako enpresetatik datozen pentsuak erabiltzea
  • Elikadura-ekipoak garbi eta egoera onean mantentzea
  • Pentsuak modu egokian biltegiratzea
  • Izurriteak kontrolatzeko sistema ezartzea
  • Kalitate egokiko edateko ura erabiltzea

Erreferentziazko legeria

Erregistroak

Beste alde batetik, ustiategietan elikagaien higieneari buruzko 852/2004 Araudiko I. Eranskineko A. zatiko III. atalean zehaztutako erregistroak mantendu behar dira.
Horietako bat da animaliei ematen zaizkien elikagaien izaera eta jatorria:

  • Hornitzailea
  • Pentsu-sortaren/albaranaren zenbakia
  • Pentsua hartzen duten animalia-sortaren identifikazioa